Rólam

Olvasási idő: < 1 perc

Sziasztok, Török Csenge vagyok!

A pszichológia alapképzés után kognitív pszichológiát tanultam, mivel mindig is érdekelt az emberi viselkedés, agyműködés és a kutatói munka. Az egyetemi éveim alatt végig tudományos kutatással foglalkoztam, többek között részt vettem alvás kutatásokban, különböző memóriát, készségeket és tanulási folyamatokat vizsgáló kísérletekben. Kutatócsoportunkkal számos magyar és nemzetközi konferencián prezentáltuk a munkáinkat illetve több publikáció is született az évek során. 

Amikor megszületett a kisfiam, számomra természetes módon minden felmerült kérdésre megbízható és naprakész forrásból próbáltam tájékozódni. A kérdéssor szinte végtelen volt. Minden mozdulata és szusszanása kapcsán eszembe jutott valami, aminek utána tudnék nézni. A sort kezdtem a babák evési, szopizási és alvási szokásaival, később jött a hozzátáplálás, mozgásfejlődés, szeparációs szorongás, nyelvi fejlődés kérdése.

A legfrissebb tudományos cikkek mellett rengeteg friss szülőknek szóló könyvet elolvastam, érdekelt más szülők véleménye, tapasztalata, ezért sok blognak is rendszeres olvasója lettem.

Érdeklődésem olyannyira a kisgyermekek fejlődése és nevelése irányába tolódott el, hogy 2019-ben elkezdtem a Pikler® csecsemő- és kisgyermek szakember képzését, 2021-ben pedig az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Szülő-csecsemő konzultáció szakirányú továbbképzését. Ahol szakdolgozatom témája a gyermeki önszabályozás fejlődése volt.

Célom, hogy minél több család számára elérhetőek legyenek a hiteles forrásból származó, naprakész információk a gyermekgondozás és nevelés témakörében és, hogy minél több legyen a kiegyensúlyozott, boldog család.